Web Analytics Made Easy - Statcounter

«محمدمهدی تندگویان» معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره جزییات طرح وام ۵۰ میلیون تومانی ازدواج گفت: هر سال درباره افزایش وام ازدواج، کمیسیون فرهنگی مجلس تصمیم می‌گیرد و این کمیسیون وام ۳۰ میلیون تومانی امسال را ۵۰ میلیون تومان ابلاغ کرده است. البته این موضوع باید به کمیسیون تلفیق برود و بعد برای آن تصمیم‌گیری شود، اما هنوز جزییات شرایط این وام به ما اعلام نشده است و نمی‌دانیم آیا شرایط سنی در آن لحاظ شده است یا نه؟

وی ادامه داد: یک مشکل حاد در زمینه وام‌های ازدواج، نحوه بازپرداخت اقساط توسط افرد است، جوانان برای بازپرداخت وام ۳۰ میلیون تومانی مشکل دارند، بنابراین باید در نظر داشت که آیا با افزایش وام، نحوه بازپرداخت  هم در نظر گرفته‌ شده است؟ مجموع اقساط وام ۳۰ میلیون تومانی برای زوجین حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان می‌شود و اگر مبلغ وام ازدواج به ۵۰ میلیون تومان برسد، میزان قسط حدود دو میلیون تومان خواهد شد که بسیاری از جوانان از عهده آن بر نمی‌آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مساله‌ای است که نمی‌دانم کمیسیون فرهنگی به آن توجه داشته است یا خیر.

دختران ۱۳ تا ۱۵ سال می‌‎توانند وام ازدواج بگیرند

معاون ساماندهی امور جوانان در ادامه با تاکید بر اینکه همواره اصرار داشته‌ایم که به سن متقاضیان وام ازدواج توجه ویژه شود، گفت: طبق قانون، دختران رنج سنی ۱۳ تا ۱۵ سال می‌‎توانند وام ازدواج بگیرند و این برای پسران مقدور نیست، پسران بعد از سن ۱۸ سالگی قادر به دریافت وام ازدواج هستند. همین مساله موجب شده افزایش آمار ازدواج در دختران زیر ۱۵ سال تا چهار برابر افزایش یابد و این از نظر ما پیام خوبی نیست.

تندگویان افزود: از آنجا که جزییات طرح افزایش وام ازدواج به دست ما نرسیده، نمی‌دانیم آیا به مقوله سن توجه شده و آیا تسهیلات خاصی برای کم شدن عدد اقساط جوانان در نظر گرفته شده است یا نه، اما در مجموع من با افزایش وام ازدواج برای جوانان مخالف نیستم و این آگاهی را دارم که جوانان مشکلات اقتصادی دارند. به هر حال با وجود تورم و مشکلات مالی چاره‌ای جز این نیست، اما باید مشروط بر این باشد که جوان توانایی بازپرداخت‌ را داشته باشند.

وی در ادامه توضیح داد: زمانی که وام ازدواج به ۳۰ میلیون تومان رسید، قرار بر آن شد که از جوانان دو ضامن بخواهیم ولی برخی شعب اعلام کردند که اغلب جوانان توانایی معرفی دو ضامن را ندارند، به همین دلیل قرار شد یک ضامن در نظر گرفته شود. حال مشخص نیست که با وام ۵۰ میلیون تومانی آیا وجود یک ضامن کفایت می‌کند؟ یا فکری برای بازپرداخت اقساط و سن متقاضیان وام شده است؟ اگر همه این موارد لحاظ شده باشد ما با وام ازدواج ۵۰ میلیونی موافقیم، ولی اگر لحاظ نشده باشد، خواهش می‌کنیم به این مساله توجه شود.

افزایش میزان وام ازدواج، تاثیری بر رشد آمار ازدواج نداشته است

معاون ساماندهی امور جوانان بیان کرد: در جامعه ما طی سه سال وام ازدواج افزایش داشته، اما افزایش نرخ  ازدواج نداشته‌ایم. از نظر ما افزایش وام روی افزایش آمار ازدواج تاثیری نداشته، ولی اگر به جوانان کمک می‌کند ما هیچ مخالفتی با آن نداریم و امیدواریم شبکه بانکی بتواند به سهولت این وام را تامین و در اختیار جوانان قرار دهد.

تندگویان درباره اهمیت ازدواج در رنج سنی ۱۸ تا ۳۵ سال گفت: قانون به دختران زیر ۱۳ سال وام ازدواج نمی‌دهد، طبق مقرارتِ بانک مرکزی دختران ۱۳ تا ۱۵ و همچنین پسران از سن ۱۵ سال به بالا می‌توانند وام ازدواج بگیرند. جامعه هدف واقعی ازدواج در کشور از نظر ما جوانان در رنج سنی ۱۸ تا ۳۵ هستند. بنابراین دولت و ما باید روی جامعه هدفمان متمرکز شویم. در این چند سال افزایش ازدواج در جامعه هدف واقعی که گروه ۱۸ تا ۳۵ سال هستند، وجود نداشته است، ولی از سال گذشته جامعه‌ای که هدف واقعی ‌ما نیست، یعنی در میان دختران زیر ۱۵ سال افزایش ازدواج داشتیم.

وی اضافه کرد: جامعه هدف ما از وام ازدواج هیچ تاثیر مثبتی نگرفته، ولی جامعه‌ای که اصلا هدف ما نبوده به شکل ناگهانی به چهاربرابر ازدواج رسیده است. جامعه‌شناسان و دولت باید فکری برای این مساله کنند. اگر قرار است به مقوله ازدواج جوانان کمک کنیم باید تسهیلات به جامعه هدف واقعی برسد.

معاون ساماندهی امور جوانان در پاسخ به این سوال که چرا یک قانون مدون برای اینکه به گروه سنی زیر ۱۸ سال وام ازدواج تعلق نگیرد وجود ندارد؟ گفت: دقیقا درخواست ما همین است و این را در لایحه‌ای که برای تصویب می‌رود، می‌توان اضافه کرد و البته مجلس می‌تواند این کار را انجام دهد و این کار ما نیست. ما درخواستمان این است که مجلس هم در بازپرداخت وام به جوانان کمک کند و هم به سنی که قرار است این وام را بگیرند، دقت شود و یک کف برای آن در نظر بگیرند. به نظر ما زیر ۱۸ سال نباید وام ازدواج بگیرند، ولی این امر در اختیار مجلس است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: وام ازدواج محمد مهدی تندگویان امور جوانان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۷۱۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ عجیب بانک مرکزی به درخواست زوج‌های جوان: «هیچ بانکی اعتبار پرداخت وام ازدواج ندارد»

به گزارش تابناک اقتصادی؛ هرسال خبر خوش افزایش مبلغ وام ازدواج در قوانین بودجه ای، برای بسیاری از زوج‌های جوان امیدوار کننده است تا بتوانند با دریافت این وام، بخشی از مشکلات اقتصادی شروع زندگی را پوشش دهند؛ اما مشکل از جایی شروع می‌شود که سروکار این جوانان متقاضی به شعب بانک‌ها و سامانه بانک مرکزی می‌افتد و تازه شروع ماجرایی جدید و دشوار است.

بر اساس قانون بودجه مصوب مجلس شورای اسلامی برای سال جاری، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هر یک از زوج‌هایی که تاریخ ازدواج آن‌ها بعد از ۰۱‏/۰۱‏/۱۳۹۹ بوده است، مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان با دوره بازپرداخت ده ساله است و همچنین این تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای زوج‌های زیر ۲۵ سال و زوجه‌های زیر ۲۳ سال به مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است؛ بنابراین با در نظر گرفتن زوج زیر ۲۵ سال و زوجه زیر ۲۳ سال، مجموع وام ازدواج برای این دو نفر، به رقم ۷۰۰ میلیون تومان می‌رسد.

در این میان، بانک مرکزی نیز در ابلاغیه اجرای قانون مذکور تاکید داشته است که پس از اعتبارسنجی متقاضیان و در صورت عدم تکافوی اعتبار آنها، به منظور تأمین رکن ضامن، مؤسسات اعتباری موظفند با توثیق حساب یارانه یا سهام عدالت متقاضیان یا بستگان درجه اول از طبقه اول آن‌ها یا سایر دارایی‌های مالی وی یا تنها دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام نمایند. همچنین مسئولیت حسن اجرای این بند بر عهده بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مؤسسات اعتباری و تمامی مدیران و کارکنان ذی‌ربط می‌باشد. عدم اجرای هر یک از بند‌های این تبصره (مشتمل بر تأخیر در پرداخت این تسهیلات یا دریافت ضمانت فراتر از حدود این قانون) تخلف محسوب شده و در مراجع ذی‌صلاح قابل پیگیری است.

اما به رغم تاکید و دستور بانک مرکزی مبنی بر اینکه برای شرایط ضامن؛ حساب یارانه یا سهام عدالت هم قبول است و یا تنها دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن برای دریافت وام ازدواج کفایت می‌کند، اما بانک‌های عامل در شعب خود، به این قوانین توجهی ندارند و این روند سخت و دشوار باعث شد تا در سال گذشته شاهد صف طولانی از متقاضیان وام ازدواج باشیم. اتفاقی که منجر به ورود به رئیس جمهور هم شد؛ به گونه یا که تیرماه ۱۴۰۲ رئیس دفتر رئیس جمهور در نامه‌ای به رئیس کل بانک مرکزی، دستور‌های دکتر رئیسی درباره پرداخت وام ازدواج به متقاضیان را صادر کرد که از آن جمله، صفر شدن صف وام ازدواج تا پایان تابستان سال جاری بود. در بند ۴ به صراحت بیان شده بود: صف متقاضیان وام قرض‌الحسنه ازدواج تا پایان تابستان سال جاری باید به صفر برسد.

دستوری که نه تنها تا پایان شهریور ۱۴۰۲ محقق نشد، بلکه تا پایان سال هم صف وام ازدواج به صفر نرسید؛ به گونه‌ای که طبق آخرین آمار بانک مرکزی در سال گذشته ۷۷۱ هزار وام ازدواج به میزان ۱۵۷ هزار میلیارد تومان به زوج‌های جوان پرداخت شده است و ۱۴۹ هزار نفر هم هنوز در صف وام مانده اند. حالا با این اوصاف، در سال جاری و با افزایش مبالغ وام ازدواج، چالش جدیدی پیش روی مردم قرار گرفته است به نام نداشتن اعتبار پرداخت وام ازدواج!

بررسی‌ها نشان می‌دهد بودجه این وام مانند سال گذشته، ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است و برای امسال افزایش نیافته است. این در حالی است که طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفته است "برآورد ما این است که این میزان بودجه جوابگو نیست و صف طولانی خواهد شد."

هرچند باید یادآور شد که نظر مجلس بودجه ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی برای وام ازدواج در سال جاری بوده است، اما زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه بیان داشته است: بانک مرکزی خیلی فشار آورد، رایزنی کرد تا این ۳۰۰ هزار میلیارد تومان مورد نظر مجلس را به ۲۰۰ همت کاهش دهد.

از سوی دیگر بانک مرکزی اعلام کرده است هنوز ارقام ابلاغی به بانک‌ها در شورای پول و اعتبار نهایی نشده است و هیات عالی بانک مرکزی تعیین خواهد تا توان شبکه بانکی چقدر است.

گرفتاری جدید برای متقاضیان وام ازدواج

حال از همه این مشکلات و مسائل که بگذریم، چند وقتی است که متقاضیان دریافت وام ازدواج در همان شروع روند اداری دریافت وام، با مراجعه به سامانه بانک مرکزی برای ثبت درخواست وام ازدواج با پیامی مواجه می‌شوند که بیان می‌کند: «در حال حاضر هیچ بانکی در استان انتخابی شما دارای اعتبار نمی‌باشد، دوباره تلاش نمایید».

این پیام عجیب سامانه بانک مرکزی نشان می‌دهد به رغم قانون مجلس و ابلاغیه بانک مرکزی، هنوز بانک‌ها اعتباری برای پرداخت وام ندارند و در نتیجه فرآیند ثبت درخواست متقاضیان در همین شروع کار، سرانجامی ندارد و آن باید چشم انتظار اقدام مسئولان بانک مرکزی باشند. تصویر زیر نمونه‌ای از این اتفاق است که برای یکی مخاطبان تابناک در شهر تهران افتاده است؛

پیش‌تر نیز خبرگزاری صداوسیما در مطلبی به نقل از یک شهروند متقاضی وام ازدواج نوشته بود: "سلام، مدتهاست از برج ۱۲ سال۱۴۰۲ وارد سایت میشویم برای ثبت نام وام ازدواج شهر کرمان بانک‌های اصلی ملی، صادرات، تجارت و ملت خیلی وصل نشدن فقط موسسه اعتباری اونم به مدت چند دقیقه لطفا پیگیری کنید."

بیشتر بخوانید:

دریافت وام ازدواج هر روز سخت‌تر از دیروز

در کنار این مشکل، چند ماه قبل نیز یکی از مخاطبان تابناک در پیامی از مانع جدید بر سر راه دریافت وام ازدواج گفته بود و بیان داشت: "هنگام مراجعه به بانک تازه مشخص می‌شود، نه تنها خبری از حذف ضامن نیست، بلکه به سلیقه رئیس شعبه و معاون و کارمند و ... ضامن باید دارای همه مشخصه‌ها باشد و از همه مهم‌تر برگه کسر از حقوق داشته باشد. (چیزی که بیشتر ادارات از دادن آن تا حد ممکن امتناع می‌کنند) مدتی بعد با رفتن حضوری به بانک مورد نظر با این جمله روبه رو می‌شود که بنا بر بخش نامه جدید، شما باید برای انجام و دریافت وام، به شعب محل سکونت خود مراجعه کنید؛ البته پیش از آن ملزم هستید که یا خود، نام نویسی را حذف کرده یا ما خود در سیستم تسهیلات، نام شما را حذف می‌کنیم... و دوباره روز از نو و روزی از نو... حال آنچه سوال برانگیز است اینکه خانم و آقایی که هر دو کارمند هستند و بیشترین ساعت روزشان را در محل کارشان می‌گذرانند و ترجیح می‌دهند بیشتر امور اداری و زندگی خود را در همان نزدیک محل اداره و کار خود انتخاب کنند و انجام دهند، چگونه می‌توانند برای دریافت وامی که نیاز به مراجعه چندین باره خود و ضامن‌ها به بانک دارد، هر بار مرخصی بگیرند و به شعب بانک محل سکونتشان بروند؟! "

 

دیگر خبرها

  • بهره مندی ۶۷ هزار نفر مستمری بگیر از حمایتهای بهزیستی آذربایجان‌غربی
  • اهتمام بانک کشاورزی به تحقق امنیت غذایی با مشارکت مردم
  • سبقت جهانی ازدواج همراهانه از عاشقانه
  • ایران جزو کشور‌های شناخته شده دنیا در درمان ناباروری
  • مهریه ای که قانونی نیست | رمز ارز رو کی داده، کی گرفته!؟
  • این افراد می‌توانند دو بار وام ازدواج بگیرند
  • پرداخت ۳۴ هزار فقره تسهیلات اشتغالزایی به متقاضیان
  • پاسخ عجیب بانک مرکزی به درخواست زوج‌های جوان: «هیچ بانکی اعتبار پرداخت وام ازدواج ندارد»
  • تسهیل ازدواج جوانان با مهریه کم
  • پیگیری وضعیت وام ازدواج با کد ملی